Ασκήσεις

Είδη τριγώνων ως προς τις γωνίες, ως προς τις πλευρές και άθροισμα γωνιών τριγώνου.


Μέτρηση γωνιών


Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο

Ενέργεια από τα έγκατα της Γης

Άσκηση πολλαπλής επιλογής

Διαλέξτε τη σωστή απάντηση:
 

Ηλεκτρισμός

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και έπειτα πατήστε "'Έλεγχος Aπάντησης" για να δείτε το σκορ σας.
Συμπερασματικά, ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί με την αξιοποίηση τόσο με την αξιοποίηση των πηγών όσο και των μη ανανεώσιμων. Η εκμετάλλευση όμως των μη ανανεώσιμων πηγών δηλαδή του και των άλλων ορυκτών καυσίμων, είναι επιβλαβής για το εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση τους. Επιπλέον, ο άνθρωπος μέχρι τώρα για να καλύψει τις ανάγκες του εκμεταλλευόταν αποκλειστικά αυτές τις πηγές, με αποτέλεσμα να τείνουν να . Λύση σε αυτό το ενεργειακό πρόβλημα δίνει ο Ήλιος, ο άνεμος, το νερό, η γεωθερμία και η βιομάζα. Οι πηγές αυτές για να αξιοποιηθούν μπορεί να απαιτούν ακριβότερα συστήματα κι εγκαταστάσεις, είναι όμως γιατί ανανεώνονται από μόνες τους και είναι πιο "καθαρές".

Ροή ηλεκτρονίων

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και έπειτα πατήστε "'Έλεγχος Aπάντησης" για να δείτε το σκορ σας.
Για τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα κύκλωμα είναι απαραίτητη μια πηγή. Ηλεκτρικές πηγές είναι οι που χρησιμοποιούμε στα μικρά κυκλώματα και στις ηλεκτρικές συσκευές και οι των εργοστασίων της ΔΕΗ που χρησιμοποιούνται στο τεράστιο κύκλωμα του εργοστασίου της χώρας μας. Οι ηλεκτρικές πηγές, οι μπαταρίες και οι γεννήτριες δεν "παράγουν" ηλεκτρόνια, αλλά αναγκάζουν τα ελεύθερα των αγωγών να κινούνται ομαδικά προς μία κατεύθυνση. Την ομαδική αυτή κίνηση ονομάζουμε . Όλη η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο, σύνθετο ηλεκτρικό . Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται σε όλη τη χώρα με εναέρια, υπόγεια, ακόμη και υποθαλάσσια καλώδια.

Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και έπειτα πατήστε "'Έλεγχος Aπάντησης" για να δείτε το σκορ σας.
Η ενέργεια είναι δυνατόν, είτε να χρησιμοποιηθεί αμέσως από την πηγή από την οποία προέρχεται (Ήλιος), είτε να στη φύση μέχρι να χρησιμοποιηθεί, είτε να την αποθηκεύσει ο άνθρωπος μέχρι να . Αυτές οι "αποθήκες" λέγονται και ενέργειας. Ο άνθρωπος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιεί τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες του. Στην κατηγορία των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανήκουν, το , οι ορυκτοί άνθρακες, το φυσικό αέριο και η ενέργεια που απελευθερώνεται με τη σχάση των πυρήνων. Τα ορυκτά καύσιμα δημιουργήθηκαν από φυτικούς και οργανισμούς στο βάθος της θάλασσας, ματά από , σε βάθος εκατομμυρίων ετών. Δυστυχώς όμως αυτές οι πηγές δεν είναι και επιπλέον δεν αποτελούν και καθαρές πηγές ενέργειας για το πeριβάλλον.

images.jpgΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου